Hoera: FocuzRight bestaat 1 jaar!

FocuzRight bestaat 1 jaar!
15 november 2020

Focuz
De tijd is omgevlogen en wat is er veel gebeurd. Ik krijg enorm veel energie van mijn nieuwe rol en de nieuwe contacten, die ik ook afgelopen jaar weer heb mogen opdoen. Offline en ook online. Boordevol ideeën zit ik, maar één stap tegelijk. Waarom? Omdat focus belangrijk is! Dit is ook de reden waarom ik voor mijn bedrijfsnaam heb gekozen. Om mijn missie niet uit het oog te verliezen ‘medezeggenschap in opvang & onderwijs samen scherp krijgen.’

Hieronder een terugblik op een mooi & sprankelend jaar en wat ik voor jou kan betekenen!

Tip: klik op de links in te tekst om documenten of sites te bekijken.

Logo & Website

Het begon met een logo. In dit creatieve proces ben ik fantastisch bijgestaan door Frouke van Typefate. Vervolgens het realiseren van mijn website. Wat een bijzonder en supertof avontuur. Hierbij heb ik hulp mogen krijgen van de professionals van The MindOffice. Met hun professionele ondersteuning, zijn we samen tot een kleurrijke en beeldende website gekomen

Hiervan word ik nog altijd vrolijk. Het past bij me en dat vind ik belangrijk. De klanten moeten wel weten met wie ze te maken hebben en waarom ze voor FocuzRight kiezen. Ik ben nogal beeldend ingesteld en dit komt voort uit mijn achtergrond in de fotografie. Ook begon ik een volgend avontuur, bloggen. Uiteraard voorzien van beeld, vind ik het heerlijk om via tekst op een toegankelijke manier uit te leggen, waarmee ik mij bezig houd.
 
Interviews
Wat mijn bezig houdt, kan ik ook kwijt in interviews. ‘Samen optrekken past bij de intenties van een integraal kindcentrum’. Dit staat in het nog altijd actuele interview aan infoMR dat ik als lid van de Centrale UN1EK Raad, samen met toenmalige CUR-collega en huidig wethouder Bart Bikkers in 2017 mocht geven. Nu drie jaar later in 2020 ben ik weer gevraagd voor een interview, nu vanuit mijn rol als ambtelijk secretaris van de CUR binnen UN1EK onderwijs & opvang. Ditmaal voor de coverstory in infoMR. Mijn missie is Nederland energiek te verbinden via medezeggenschap in opvang & onderwijs. Medezeggenschap is op scholen en in de kinderopvang verschillend geregeld. Ik wil antwoord geven op de vraag: ‘Hoe organiseer je integrale medezeggenschap binnen een IKC?' Dit komt ook terug in het artikel van Kinderopvangtotaal.

Inspiratie
Vanuit mijn ruime kennis en ervaring, wil ik betrokkenen in de medezeggenschap inspireren om in de praktijk daadwerkelijk tot samenwerking over te (laten) gaan. Voormalig bestuurder van UN1EK onderwijs en opvang, Claudia Doesburg is een grote inspiratie voor me geweest om mijn kennis en ervaring in te gaan zetten voor andere organisaties. Ook Eric Boerhout en Ad Vos droegen  hieraan bij.
Tijdens mijn ontdekkingsreis van afgelopen jaar stuitte ik op het nieuwe platform Zosja. Zosja staat voor samenwerken + informatie + inspiratie! Dit mooie initiatief van Job van Velsen & Marike Vroom sluit zo aan bij mijn wereld van het Integraal KindCentrum (IKC). Het gaf mij en interim bestuurder van UN1EK onderwijs en opvang, Rien Wiegeraad de ruimte voor een nadere uitleg met ook aandacht voor FocuzRight - Integrale medezeggenschap. Het artikel kun je hier teruglezen.

In beeld
Bij een interview hoort natuurlijk een foto. Nu is zelf foto’s maken één, maar jezelf laten fotograferen een ander. Gelukkig heeft Katinka Tromp mij hierbij geholpen en de fotoshoot een feestje laten zijn. Samen met Jonathan Sam van The Mindoffice ontwikkelde ik het social frame voor mijn serie
‘Focuz-On’. Hier komt mijn marketing opleiding en voorliefde voor fotografie geweldig in samen. Op deze manier wil ik jou informeren over zaken die mijn opvallen en bezig houden in de wereld van de integrale medezeggenschap. Hiermee is ook een verwijzing naar de blogs op de nieuwspagina van mijn website.

Samenwerking
Ik ben van mening dat samenwerking essentieel is in allerlei bedrijfs- en werkprocessen. OOK in de medezeggenschap! Op het moment directie, medewerkers en ouders open staan voor elkaar en bereid zijn met elkaar zaken te onderzoeken naar de toekomst, ontstaat er wederzijds begrip voor besluitvorming en wijze van uitvoering. Met mijn dienstverlening begeleid ik jou en jouw organisatie in 5 stappen naar integrale medezeggenschap. Door inzicht te geven, volgt waardevolle feedback, waardoor invloed op de besluitvorming kan plaatsvinden. Uiteindelijk is dit winst voor alle betrokkenen en met name de kinderen. 
Daar draait het tenslotte om!

Afgelopen jaar heb ik mooie samenwerkingen mogen starten met onder andere UN1EK, P!T, Groeiling en Plateau. Vanwege Corona gebeurt dit deels online, wat ook weer een goede nieuwe ervaring is in de samenwerking. Hierop kreeg ik al mooie reacties. Ben je benieuwd wat andere samenwerkingspartners zeggen over FocuzRight? Neem eens een kijkje hier op mijn website. Ik kijk uit naar de toekomst en heb er zin in. Daar neem ik jou verder mee in de wereld van de integrale medezeggenschap.
Wanneer spreek ik jou?

 

Wat klanten zeggen