MOETEN of MOGEN?

De tijd vliegt. Het nieuwe jaar is alweer begonnen. Het is daarom belangrijk om de tijd goed te benutten en de dagen te vullen met zaken en vooral ook mensen, waarvan je inspiratie krijgt. Erbij stilstaan of we iets 'moeten' of 'mogen'? 
Het is maar net hoe je het bekijkt! 

Lees meer

FOCUZ-ON: OMROEP VLAARDINGEN & ONTWIKKELING!

Op dinsdag 3 mei 2022 mocht ik op uitnodiging van Bert van Nieuwenhuizen en Paul Marseille aanschuiven in het programma ‘Vlaardingen vandaag’ bij omroep Vlaardingen.

Lees & luister verder waarover het gesprek ging.

Lees meer

OOG VOOR ELKAAR!

25 februari 2022: we gaan we versoepelen.

Het lijkt er wellicht op dat we de tijd van Corona achter ons kunnen laten. Natuurlijk hopen we daar allemaal op, maar laten we elkaar niet uit het oog verliezen!

Het water staat ons aan de lippen lees ik de afgelopen week veelvuldig. Zowel bij opvang als onderwijs. De brancheorganisaties vragen hiervoor ook aandacht. Terecht wat mij betreft.

Waarom? Lees snel verder en raak geïnspireerd door mooie voorbeelden van de PO-raad, BMK en VNK.
Lees meer

VERBINDING!!

27-12-2021

Iets dat ieder mens nodig heeft is verbinding!
Verbinding met jezelf, een ander, een doel, een organisatie, een vereniging of een missie.
Het geeft je de mogelijkheid om een bepaald doel of plek te bereiken.
Je ergens bij of op aansluiten geeft betekenis. En als iets of iemand van betekenis is, kun je het verschil (laten) maken.

Uiteindelijk is alles een cyclus. Een cirkel, waarin alles in verbinding met elkaar is. Een jaar, een leven, een besluitvormingscyclus. Net als mijn 5 stappenplan naar de (integrale) medezeggenschap, hebben ook de volgende 5 onderwerpen met elkaar te maken. Benieuwd wat deze onderwerpen met elkaar verbindt? 

1.     Verbinding
2.     Verschil maken
3.     Medezeggenschap
4.     Reflectie
5.     Begin

Naast dat de eerste twee behoren tot mijn kernwaarden, leg ik het je hieronder uit. Ook wat zaken om over na te denken. Als bonus geef ik je aan het eind (van dit jaar) nog een afrondende tip mee.
Lees meer

JUST DO IT!!

22-09-2021

Deze spreuk hangt prominent bij mijn werkplek. Dit om me ter herinneren dat je veelal gewoon ‘het moet gaan doen’. Dit geef ik ook mijn klanten mee.
Nederland bewust maken van medezeggenschap in opvang & onderwijs! Verbinding maken. Inspiratie volop. Ideeën te over. Hoe ga ik het delen? Wanneer dan? Waar te beginnen? Dit vraag jij je vast ook eens af als je over medezeggenschap nadenkt? Laat me je meenemen op het gebied van de (integrale) medezeggenschap. Lees snel verder en maak gebruik van mijn inspiratie!

Lees meer

INSPIRATIE: Verandering & Samenwerking!

VERANDERING & SAMENWERKING!

04-04-2021

Dit weekend is een mooie tijd voor samenzijn, bezinning & inspiratie! 
Samen terugkijken op de afgelopen tijd, vooruitkijken en inspiratie opdoen voor de toekomst. Een bijzondere tijd ligt achter ons, waarin grote ontwikkelingen in de samenwerking tussen opvang & onderwijs teweeggebracht werden. Het IKC heeft volop aandacht. Hierover verschenen verschillende artikelen. Wat een veerkracht heeft iedereen getoond en nog altijd. De ouders, alle medewerkers in opvang & onderwijs en vooral de kinderen!

Het is nu tijd voor verandering & inspiratie!
Wil jij inspiratie? Ben je ook toe aan verandering? Wil je meer weten over het IKC? Of ben je gewoon nieuwsgierig?
Lees dan snel verder.

Lees meer

Alles wat je aandacht geeft GROEIT!

31 januari 2021

GROEI

Wat een jaar was 2020! Een jaar dat in het teken stond van Covid-19, maar tegelijk in het teken van GROEI! Groei van samenhorigheid, creativiteit, ideeën, zelfreflectie, mogelijkheden, meningsverschillen, samenwerking en nog veel meer. Groei van initiatieven op het gebied van opvang & onderwijs. Verdere ontwikkeling van samenwerking in integrale kindcentra's (IKC). Ook groei in de medezeggenschap. Deze schakel is onlosmakelijk verbonden met beleid en verandering. En voor verandering staan we in 2021!

Lees verder voor inspirerende artikelen uit het werkveld en informatie op het gebied van het IKC & de medezeggenschap!

Lees meer

Hoera: FocuzRight bestaat 1 jaar!

FocuzRight bestaat 1 jaar!
15 november 2020

Focuz
De tijd is omgevlogen en wat is er veel gebeurd. Ik krijg enorm veel energie van mijn nieuwe rol en de nieuwe contacten, die ik ook afgelopen jaar weer heb mogen opdoen. Offline en ook online. Boordevol ideeën zit ik, maar één stap tegelijk. Waarom? Omdat focus belangrijk is! Dit is ook de reden waarom ik voor mijn bedrijfsnaam heb gekozen. Om mijn missie niet uit het oog te verliezen ‘medezeggenschap in opvang & onderwijs samen scherp krijgen.’

Hieronder een terugblik op een mooi & sprankelend jaar en wat ik voor jou kan betekenen!
Lees meer

Van Centrale UN1EK Raad naar FocuzRight!

14 september 2020

Samen optrekken past bij de intenties van een integraal kindcentrum’.

Dit staat in het interview, dat ik als lid van de Centrale UN1EK Raad, samen met toenmalige CUR-collega en huidig wethouder Bart Bikkers in 2017 gaf aan infoMR en is nog altijd actueel!

Interessant om (opnieuw) te lezen.
Zeker omdat de ontwikkeling doorgaat en ik recent opnieuw interviews mocht geven. Nu vanuit mijn rol van adviseur & trainer bij FocuzRight als ook vanuit mijn huidige rol als ambtelijk secretaris in de samenwerking bij UN1EK opvang & onderwijs.

Nieuwsgierig? Lees verder hoe deze ontwikkeling tot stand kwam en klik op 'lees meer'. Hier kun je ook het artikel van infoMR teruglezen.

Ik houd je op de hoogte van nieuwe publicaties!
Lees meer

Evaluatie & tips : ontwikkeling IKC!

14 juli 2020
De Corona-situatie is nog niet voorbij, maar evalueren kan altijd. Juist om voorbereid te zijn op de toekomst! De aansluiting van basisonderwijs met de organisaties voor buitenschoolse opvang is essentieel gebleken de afgelopen maanden. Besturen en scholen werden opgeroepen om aan de hand van de uitgegeven protocollen snel te komen tot afspraken over de aansluiting van de schooltijden op de opvangtijden. Tegelijkertijd moest recht gedaan worden aan de medezeggenschap en de hiervoor bestaande wettelijke eisen. Inmiddels zie je dat maatregelen omgezet worden naar besluiten. Denk aan bijvoorbeeld het gedeeltelijk thuisonderwijs of een continurooster.

Hoe is het gegaan in de medezeggenschap? En welke conclusies kun je hier trekken? Hoe ga je om met de invoering van een gewijzigd rooster? Wat geldt bij de invoering van onderwijs op afstand? Alles wat je aandacht geeft groeit!

Wil je als ouder, medewerker, directeur of bestuurder in opvang en/of onderwijs een overzicht van de afgelopen tijd? Praktische tips voor een evaluatie? Of ben je op zoek naar handige aandachtspunten voor de toekomst? Lees dan snel verder!
Lees meer

Protocollen & besluiten

29 mei 2020
In mijn vorige blog had ik het al over SAMENwerking!

De aansluiting van basisonderwijs met de organisaties voor buitenschoolse opvang is essentieel gebleken de afgelopen tijd. Dit wordt benadrukt door de overheid. Juist nu is dus samenwerking en afstemming voor alle geledingen in de medezeggenschap in onderwijs en opvang van belang! Besturen en scholen worden dan ook opgeroepen om aan de hand van de uitgegeven protocollen snel te komen tot afspraken over de aansluiting van de schooltijden op de opvangtijden. Wil je een overzicht? Een korte samenvatting van afgelopen tijd? Of gewoon praktische tips? Lees dan snel verder!
Lees meer

Corona & medezeggenschap!

22 april 2020
Soms gaan ontwikkelingen zo snel dat het volgen van procedures niet aan de orde is of kan zijn. Ook dan kan de medezeggenschap de bestuurder en de achterban (medewerkers & ouders) ondersteunen. Juist deze Corona crisis zou wel eens een positieve impuls aan de (integrale) medezeggenschap kunnen geven. Wat denk jij? Lees gauw verder.

Lees meer

Samen naar de toekomst: creativiteit & verbinding!

3 april 2020
Wat ervaren we een bijzondere tijd met elkaar!

De situatie rondom Corona maakt dat we in de hele wereld stilstaan, letterlijk en figuurlijk. Maar stilstaan hoeft geen achteruitgang te betekenen. Soms moet je stilstaan om vooruit te komen. Bewustwording stimuleert creativiteit. Creativiteit zorgt voor ontwikkeling. Ontwikkeling brengt ons naar de toekomst. Met onderwijs op afstand, aangepaste kinderopvang, online verbinding en zorg voor elkaar kan het toch niet anders dat ons en onze kinderen in Nederland een nieuwe toekomst wacht?
Lees meer

FocuzRight live op de radio!

18 maart 2020
FocuzRight was live bij Omroep Vlaardingen in de uitzending van Waterweg wordt Wakker. Als lokale ondernemer mocht ik toelichten waarom ik met FocuzRight ben gestart. Klik verder om te lezen waarover we met elkaar spraken.

Luister je liever?
Klik dan op de volgende link 'FocuzRight bij Omroep Vlaardingen 18-03-2020' om het gesprek te beluisteren. Vanaf 05:30 starten we.


Lees meer

Website FocuzRight is live!

Februari 2020
Een feestelijk moment is daar.  De website van FocuzRight is klaar!
Nieuwsgierig?
Neem jij ook een kijkje?
Lees, scroll & klik snel verder.
Lees meer

Wat klanten zeggen