INSPIRATIE: Verandering & Samenwerking!

VERANDERING & SAMENWERKING!

04-04-2021

Dit weekend is een mooie tijd voor samenzijn, bezinning & inspiratie! 
Samen terugkijken op de afgelopen tijd, vooruitkijken en inspiratie opdoen voor de toekomst. Een bijzondere tijd ligt achter ons, waarin grote ontwikkelingen in de samenwerking tussen opvang & onderwijs teweeggebracht werden. Het IKC heeft volop aandacht. Hierover verschenen verschillende artikelen. Wat een veerkracht heeft iedereen getoond en nog altijd. De ouders, alle medewerkers in opvang & onderwijs en vooral de kinderen!

Het is nu tijd voor verandering & inspiratie!
Wil jij inspiratie? Ben je ook toe aan verandering? Wil je meer weten over het IKC? Of ben je gewoon nieuwsgierig?
Lees dan snel verder.

KINDEROPVANG 
Voor onze kinderen is de samenwerking tussen opvang & onderwijs belangrijker dan ooit, want het is nu tijd voor verandering!
‘Kinderopvang van 0-12 jaar is cruciaal’, staat in het opiniestuk dat onlangs in het Algemeen Dagblad verscheen, waaraan ook de PO-Raad een bijdrage leverde. Op 26 maart jl. woonde ik de kinderopvanginspiratiedag bij. Mooie inspiratiesessies van onder andere onderzoeker ouderbetrokkenheid Peter de Vries en en lef met Renate den Engelse. Mooie inzichten en verbreding van mijn kennis. Ik nodig je uit ook eens iets verder te kijken als je eigen vakgebied.

MEDEZEGGENSCHAP
Het afgelopen tijd mocht ik mooie ervaringen opdoen in de kinderopvang & het basisonderwijs op in het integraal kindcentrum (IKC). Onder andere een waardevolle Adviesraad bij UN1EK onderwijs & opvang, een workshop voor de GMR van de Groeiling en mooie kick-off bij Tabijn met de projectgroep integrale medezeggenschap. Over mijn ervaringen en informatie over de (integrale) medezeggenschap heb ik diverse artikelen geschreven. Deze informatie kan jou helpen om invulling te (laten) geven aan de medezeggenschap in deze tijd. Bijvoorbeeld 'alles wat je aandacht geeft groeit'. Ik nodig je uit inspiratie op te doen op mijn blogpagina

VNK
Samen met oa. Ad Vos van Vereniging Netwerk Kindcentra draag ik met Focuzright bij aan de verdere ontwikkeling van het IKC. 
De VNK wil de kennis & ervaring op dit vlak bijeenbrengen. Door het bundelen van krachten & expertise kunnen we de wereld voor de kinderen steeds een beetje mooier maken. Een wereld waar iedereen ingezet wordt op zijn of haar kwaliteiten en met plezier ontwikkelt naar de toekomst. 
Het aantal leden groeit, evenals het aantal aangesloten preferred partners. Bijvoorbeeld Van Doorne en Edux. Ook heb ik inmiddels collega-ambassadeurs, zoals Christy Pach en Irma Pieper.  Het uitwisselen van kennis & ervaring geeft zoveel energie. Samen geven wij die energie graag door. Neem een kijkje op de website van VNK en laat je inspireren over de wereld van het IKC.

ZOSJA
Wil je nog meer inspiratie en informatie over de IKC-ontwikkeling? Dan is Zosja ook nog een mooie plek om meer te weten te komen. Job van Velsen schreef hiervoor onlangs nog een mooi artikel. De laatse online nieuwsbrief kun je hier lezen. Met een mooi artikel over een online IKC-dag op locatie op 10 mei aanstaande. Ik ben benieuwd. Jij ook?

INSPIRATIE
Kortom, er is nog genoeg te ontdekken en te ontwikkelen. Laat je inspireren door professionals uit de praktijk, zoals Arnoud van Leuven. Ook kun je contact met mij en Adrie Groot van VNK opnemen. Wij informeren en inspireren je graag. Horen we van jou? Wil jij ons inspireren? We zijn nieuwsgierig en ontwikkelen graag samen verder.

Ik wens je een mooi en inspirerend paasweekend!

Wat klanten zeggen

CONTACT
Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Advies, training & begeleiding integrale medezeggenschap

  • Leeuwerikstraat 9
  • 3135 KE Vlaardingen

www.focuzright.nl

  • KvK: 76393356
  • BTW: NL003080152B44
  • IBAN: NL12INGB0009591067