Samen naar de toekomst: creativiteit & verbinding!

3 april 2020
Wat ervaren we een bijzondere tijd met elkaar!

De situatie rondom Corona maakt dat we in de hele wereld stilstaan, letterlijk en figuurlijk. Maar stilstaan hoeft geen achteruitgang te betekenen. Soms moet je stilstaan om vooruit te komen. Bewustwording stimuleert creativiteit. Creativiteit zorgt voor ontwikkeling. Ontwikkeling brengt ons naar de toekomst. Met onderwijs op afstand, aangepaste kinderopvang, online verbinding en zorg voor elkaar kan het toch niet anders dat ons en onze kinderen in Nederland een nieuwe toekomst wacht?

Stilstaan
We moeten met zijn allen stilstaan. Afspraken worden opgeschort, werkzaamheden vinden plaats vanuit huis. Onderwijs wordt op afstand thuis gegeven, opvang is er alleen nog voor kinderen van ouders van vitale beroepen. De vitale beroepen die niet stilstaan, maar doorgaan. Wat een respect voor al die mensen! Daarbij sta ik stil, want we willen allemaal gezond blijven en een toekomst hebben. Daarvoor moeten we nu stilstaan bij onszelf en onze verantwoordelijkheid naar de toekomst. 

Creativiteit
Stilstaan zorgt voor bewustwording. Bewustwording stimuleert creativiteit! Er ontstaan talloze ideeën en initiatieven. Ik merk ook aan mezelf dat ik boordevol ideeën zit. En die krijgen nu aandacht. Er is aandacht voor verborgen talenten of oude capaciteiten. Ik maak keuzes. Steeds meer focus. Hoe toepasselijk! Een enorm aanbod van kennisontwikkeling online biedt zich aan. Wat vind ik het fijn om mezelf te ontwikkelen. Dankbaar ben ik om mijn kennis te kunnen verbreden en mijn online wereld te vergroten.

Verbinding
Ondanks de social distance, ervaar ik meer verbinding dan ooit! Met mijn gezin en met vrienden, die ik nu online zelfs vaker spreek als voorheen. Een afspraak kost minder tijd en is makkelijker gemaakt. Tenslotte valt de keuze van plaats weg, als ook de reistijd. Ik neem nog meer tijd voor een berichtje, een belletje. Naar familie, (oude) bekenden, maar ook nog onbekenden. Ook op zakelijk vlak ga ik gerichter op zoek en vindt men mij ook. Wat fijn om nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

Toekomst
Niemand weet wat de toekomst brengt. Ook is nog niet duidelijk wanneer we weer naast onze online wereld in de offline wereld kunnen stappen. Bij de pakken neerzitten helpt ons niet. De daadkracht & veerkracht die ik om mij heen zie is te bewonderen. Wat een inspiratiebron! Samenwerking is wat op dit moment plaatsvindt. Samen zorgen voor elkaar. Zorgen dat we met elkaar een toekomst hebben. Zorg voor elkaar en voor onze kinderen. Verbinding is en blijft een menselijke behoefte. Ook in de medezeggenschap is verbinding cruciaal. Ondanks alle uitdagingen die ons allemaal en dus ook mij te wachten staan, vertrouw ik wel op ons allemaal in Nederland en ook op de toekomst!

Wat klanten zeggen

CONTACT
Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Advies, training & begeleiding integrale medezeggenschap

  • Leeuwerikstraat 9
  • 3135 KE Vlaardingen

www.focuzright.nl

  • KvK: 76393356
  • BTW: NL003080152B44
  • IBAN: NL12INGB0009591067